TSOUREKI ORIENTAL, MIELL PËR BUKË SPECIALE X 15KG
Përdorimi:
Miell miks për prodhimin e bukës së ëmbël tradicionale të pashkëve Tsoureki. E pasur me shije tipike autentike orientale e cila kërkon në përgatitje vetëm ujë dhe maja.
Receta për tsoureki oriental:
3000 gr Tsoureki Oriental
1000 ml Ujë
200 gr - 240 gr Maja e freskët
Përgatitja për tsoureki oriental:
Në një mikser spiral ose planetar me rrahëse përzini të gjithë produktet së bashku me ngadalë për 2 minuta dhe 7 - 10 minuta me shpejtësi të lartë derisa të jetë formuar një brum elastik homogjen në temperaturën 33°C - 35°C. Qëndrimi i parë zgjat për një kohë prej 5 minuta. Shkalla në copa prej 500 - 600 gr ose sipas dëshirës. Qëndrimi i dytë zgjat për një kohë prej 10 - 15 minuta e mbrojtur nga tharja dhe nga ftohja. Në këtë mënyrë krijojmë formën tipike. Realizohet një provë finale në 35°C - 37°C me avull, për 55 - 60 minuta. Më pas bëjmë lyejrjen me të verdhën e vezës ose me ovex pluhur veze. Në përfundim realizojmë pjekjen në 175°C - 180°C, pa avull, për afërsisht 35 minuta, me valvul të hapur.