Search

Super Soft

Përdorimi:

Dëshironi të keni një bukë të butë si buka e hamburgeit, tashmë kjo është e mundur falë përmisuesit të bukës Supersoft, të sjell nga BBI për bërjen e bukës së hamburgerit.

Receta për tsoureki oriental:

10 kg Miell i fortë

150 gr Super Soft

200 gr Kripë

1 Kg Sheqer

1 Kg Margarinë e Butë

500 gr Maja

5 litra Ujë

Përgatitja për tsoureki oriental:

Përziejni përbërësit duke vendosur ujin gradualisht ndërsa të formohet një brumë elastik me temperaturë 25°C  - 26°C.  Lëshojeni brumin të shplodhet për 5 minuta . Formoni brumin në formë topash.

Lëshojeni të shplodhet prap për 20 minuta duke i mbular me diçka që mos të thahen. Pas shplodhjes jepini formën përfundimtare brumit. Më pas vendoseni brumin në dhomën e ardhjes për 55 - 60  minuta dhe piqeni në 240°C  - 260°C pa avull për 8 - 12 minuta sipas tipit të furrës