Froca Shitëse


Stafi ynë i shitjes është baza kryesore e operacioneve të përditshme në BBI. Çdo ditë ne përpiqemi të ndërtojmë një forcë shitje të motivuar dhe përgjegjëse në ofrimin e produkteve dhe shërbimeve tona tek klientët tanë fundorë. Objektivat tona të shitjes mund ti përmbledhin në dy më kryesoret që janë:

  • Shpërndarja e mallrave në të gjithë territorin ku BBI tregton produktet e saj
  • Vendosja e çmimeve sa më pranë me realitetin e tregut

 

Për të ndërtuar sa më mirë forcën e saj të shitjes BBI ka konceptuar ngritjen e një departamenti të dedikuar për shitjen. Në përbërje të këtij departamenti përfshihen:

  1. Persona të dedikuar vazhdimisht në kontakt me klientet tanë
  2. Menaxherët e klientëve kryesorë (VIP) për marrjen e porosive dhe mbajtjen në kontakt të vazhdueshem për recetat dhe risitë e fundit
  3. Menaxherët për klientët e shpërndarë sipas zonave, që qëndrojnë në kontakt me departamentin e logjistikës
  4. Transportuesit që dërgojnë porositë e marra drejtpërdrejt nga klienti nëpërmjet telefonatave ose email dhe porositë e dërguara nga departamenti logjistikës

 

 

BBI Kosova

Kompania BBI - Kosova (N.P.T B.B.I-Kosova) është një ndër kompanitë më të mëdha të tregtisë ushqimore në Kosovë, me një eksperiencë disavjeçare në fushën e importit dhe shpërndarjes së një game të gjerë lëndësh të para në fushën e pastiçerisë, akullores dhe prodhimeve të brumit. 

Historia jonë e biznesit në teritorin e Kosovës i ka fillesat në vitin 2010, me iniciativën e presidentit, Dr.Sh.M. Vladimir Luci, si fillim me qendër  në Prizren dhe një pikë shitje në Zonen Industriale Fushë-Kosovë. Prej muajit Korrik të vitit 2012, aktiviteti i kompanisë u përqendrua në një qendër të vetme  në Prishtine, nga ku drejtohet aktiviteti i kompanisë për gjithë territorin e Kosovës. 

BBI - Kosova, me eksperiencën e krijuar siguron shërbimet e mëposhtme: 

  • Mbulim gjeografik të plotë të territorit “derë më derë”. Të gjithë klientët kontaktohen në mënyrë të drejtperdrejtë nga stafi i shitjeve të kompanisë në mënyrë periodike.
  • Asistencë teknike në të tre specialitetet (pastiçeri, prodhime brumi, akullore) nëpërmjet një stafi të kualifikuar dhe me eksperiencë të gjatë.
  • Trajnime profesionale nëpërmjet organizimit të Seminareve teknike, në bashkeëpunim me partnerët e saj ndërkombëtarë, dhe asistencën e mjeshtrave më në zë të fushës.

 

Vendodhja dhe Distribucioni në BBI Kosova


Nëpërmjet rrjetit tonë të shperndarjës, ne mbulojmë me produktet e portofolit tonë 100% të territorit të Kosovës.

Vendodhja

  • Zona Industriale Magjistrala Pr-F.K, 10000 p.n Prishtinë, Kosovë
  • 2 Km nga qendra e Prishtinës
  • 20 Km nga aeroporti “Adem Jashari” Prishtinë
  • Midis dy terminaleve doganore kryesore të Prishtinës, terminalit doganor "Devolli" dhe terminalit doganor "Intereuropa"

 

Hapsirat tona

  • Sipërfaqja totale 3,500 m2
  • Sipërfaqja e ambienteve të zyrave 90 m2
  • Siparfaqja e magazinave 1,700 m2 me kapacitet 1,400 paleta
  • Zona e ngarkimit 1,000 m3
  • Kapacitetet frigoriferike dhe ngrirje 28 paleta

 

Shpërndarja

Flota jonë e shpërndarjes është gjithmonë në rritje për të siguruar shpërndarjen në gjithë Kosovën.

 

Porosi në BBI Kosova

Filialet


 

Kompania Best Brands International mund ta gjeni me filialet e saj në territorin e Republikës së Shqipërsi si më poshtë:

 

BBI - Dega Tiranë                 

Adresa: Rruga "Ali Demi", Nr.167, Tiranë.

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

telefon: +355 69 20 77 438

 

 

BBI - Dega Shkodër

Adresa: Rruga "Migjeni", pranë Stadiumit, Shkodër.

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

telefon: +355 69 20 46 052

 

 

BBI - Dega Vlorë

Adresa: Rruga "Transballkanike", përballë Gjykatës së Apelit, Vlorë.

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

telefon: +355 69 73 00 999

Çfarë është akullorja


 

Akullorja është një përzierje e cila kalon nga një gjendje likuide në një gjendje gjysem likuide. Termi definitiv i akullores është përcaktuar në 7 shtator 1979. Akullorja është një përgatitje ushqimore e cila çohet në gjendje të fortë dhe të butë nëpërmjet një proçesi ngrirje, e cila kërkon lëndë të para për prodhime që më pas destinohet për konsum në atë gjendje.

 

 

Akullorja industriale: eshte nje produkte qe prodhohet ne makineri te ndryshme nga ajo artizanale. Kjo lloj akullorie nuk përbëhet nga materiale te freskëta, duke filluar nga qumështi që është një ndër produktet kryesore në prodhimin e saj,por ka një përbërje të lartë ajri dhe një numër përbërësish të tjerë me kosto të ulëta, por që rrisin jetëgjatësinë e saj maksimumi deri në një vit. Kjo bën që kjo akullore  në strukturën e saj të jetë me e fortë se akulloria artizanale.

Akulloria artizanale: është një produkt i prodhuar në mënyrë artizanale duke përdorur lëndë të parë të freskët dhe makineri te ndryshme nga ajo industriale. Pikërisht përdorimi i lëndëve të para të freskëta bën që kjo lloj akullore të ketë një jetëgjatësi të vogël, maksimumi 2 dite përndryshe kthehet në një formë akullore industriale. Përbërja e ajrit ne të është shumë herë më e ulët (35-40%). Kjo që bën që ajo të jetë me e butë në strukturë.

Balancimi i recetave


Duhet të kemi parasysh , nëse klientët kane proble me akulloret e tyre, si fillim duhet te shikohet makina nese eshte ne rregull. Pastaj duhet te shihen me vemëndje receta ne menyre qe te shikohet nese produktet jane ne raportin e duhur ne te. Pikërisht këtu bëhet ajo që quhet balancimi i recetave. Me konkretisht kete do ta shohim me poshtë.

Përbëresit

Sheqernat

Yndyrnat

Lëndë e thatë

Të tjera

Totali

Qumësht, 3.5% ynd, 1000 gr

 

35gr

90gr

 

125gr

Pana ajk, 35% ynd, 130 gr

 

46gr

8gr

 

54gr

Sheqer, 190 gr

190gr      

190gr

Dekstrozë, 30 gr

30gr      

30gr

Glukozë, 30 gr

30gr      

30gr

Qumësht Pluhur, 60gr

    60gr  

60gr

Neutralin (stabilizues) 5gr

      5gr

5gr

Totali 1,445 gr

250gr 81gr 158gr 5gr

494gr

%

17.3% 5.6% 10.9%  

34.18%

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

 

 

 

Për balancimin e nje recete akullore duhet te jemi brenda ketyre parametrave: sheqernat (17% deri në 21%), yndyrnat (5% deri në 8%), lëndë e thatë, jo yndyrë (9% deri në 10%), lëndë e thatë totale (34% deri në 36%) si dhe ujë (58% deri në 66%).

Këtyre  parametrave  duhet ti kushtojmë shumë vemendje pasi mosqenia ne bilancin e duhur shkakton:

  • Nqs akulloria ka sasi te ulet sheqeri eshte e forte ne strukturë. Nese ka me teper shkrihet.
  • Nqs ka sasi te ulet yndyrnash nuk ka shume shije. Nese ka shume yndyra eshte e rende.
  • Nqs ka pak lëndë te thatë jo yndyrë, shkrihet me shpejto, është e ftohtë dhe me pak volum.

 

Ndarja e përbërësvë në bazë: Ditet e sotme ne prodhimin e akullores artizanale përdoren baza te gatshme në te cilat gjenden nje nr i madh përbërësish. Sipas standarteve europiane perberesit me % më të lartë vendosen ne fillim, dhe ato me % me te ulet më poshtë. Duke ecur ne keto standarte bëjmë edhe ndarjen e elementeve kryesorë në gramaturat përkatese ne bazë. P.sh. ne bazën 50 MB ndarja e elementëve bëhet si në vijim: stabilizant 5gr, qumësht SMP 20gr, dekstrozë 15gr, yndyrna vegjetale 10gr, glukozë 2gr, në total 50gr.

 

Lloji i bazes

Kohe pune

Kosto

% Gabimesh

Baza 5 (gr)

Duhet shume pune ++++++++

Shume e ulet, afersisht 0

Shumë e lartë

Baza 10 (gr)

Duhet shume pune ++++++++

Kosto e pandjeshme

Shumë e lartë

Baza 50 (gr)

Pune normale+++++

Kosto normale

Normale

Baza 100(gr)

Pune normale++++

Kosto pak me larte se normalja

Normale

Baza 180 (gr)

Pak punë                   ++

Kosto e lrtë

E ulët

Baza 500(gr)

Shumë pak punë        +

Kosto shumë e lartë

Shume e ulët

 

Nëse bazat nuk do te jene te gatshme dhe ne do te pregatisim nje akullore vete, ne bazë të recetave qe kemi, atehere mundesia e gabimeve do te jete me e lartë. Nëse do të perdorim bazat e gatshme atëherë mundesia e gabimit do të jetë me e ulët. Kjo ndodh sepse përbërësit dhe stabilizuesit  do të jene më në bashkëveprim me njeri tjetrin. Ne bazë të nje prove që ne bëmë, vumë re se akulloria që u pregatit me ingredient te pa përfshirë ne bazë, doli pa volum dhe shume e pa qendrushme ne strukturë. Por per ti dhënë volum ne perdorim edhe fryres, ne rastin konkret përdorim Velex ! Drejt klientëve ne shtyjme edhe shitjen e nje artikulli tjeter tonin! Në përdorimin e ketij përodukti duhet të kemi parasysh se ai hidhet direkt ne makineri, dhe jo ne mishel. Mbas hedhjes së këtij produkti, akullorja nuk duhet te pasterizohet.

 

Shpjegimi i llojeve të bazave: Duhet te kemi parasysh qe bazat që pregatiten në të ftohtë, mund të përgatiten edhe në të ngrohtë. Ndersa bazat që pregatiten në të ngrohtë, nuk mund të pregatiten në të ftohtë. Eshtë më mire qe te perdorim nje bazë te mirë, dhe pak më pak pastë, sesa te shpenzojme me shume per pastat dhe të marrrim nje bazë më të lire dhe pak me pak  të mirë. Sepse keshtu mund të kemi një akullore me te shijshme.

  • Neutralina: Është një bazë e cila ka vetem stabilizant edhe sheqerna. Nuk ka emulsifikator. Raporti i përdorimit të saj eshte 5gr ne 1000gr qumësht.
  • Pana Base: Eshte nje bazë e cila përdoret ne proces te ngrohtë dhe të ftohtë. Kjo bazë nuk ka yndyrna kështu që duhet ti shtojme nga jashte ato (dmth te nderhyjme ne sasine e yndyrnave në recetë). Raporti :50gr per 1000gr qumësht.
  • Pana Base Super: Është një bazë e cila përdoret ne proces te ngrohtë dhe ka yndyrna vegjetale në përbërje te saj. Raporti i përdorimit 50gr per 1000gr qumesht. Këshillohet qe me kete bazë të përdoret qumësht pluhur dhe pana me yndyrna shtazore.
  • Baza 50 MB: Përbëhet nga SMP,dekstrozë dhe yndyrna vegjetale.Kjo bazë është më pak e kushtueshme, por në të nuk ndodhen të gjithë përbërësit., dhe nuk janë ne te njëjtën gramaturë. Pregatitet në të ngrohtë dhe në të ftohtë.
  • Baza 100 MB: Kjo bazë është pothuajse si 50 MB, por ne perzierje hidhet 100gr bazë ne 1000gr qumësht. Eshte me e plote ne perberje, dhe ne sasite e ingredientëve.
  • Baza Soave: Pregatitet në të ngrohtë. Ka në përbërje smp,yndyrna vegjetale dhe aromë vanilje.
  • Baza Frute: Kjo bazë pregatitet me fruta origjinale. Është një shije shumë e vecantë. Raporti i saj është 100gr bazë ne 1000gr qumësht. Në të mund të shtojmë edhe pana shtazore. 

 

Përmirësuesit: Përmirësuesit ndihmojne ne yndyrna, azhornohen ne receta dhe përmirësojnë cilësinë. 

  • Pamec F: është nje yndyrë vegjetale pluhur e cila përdoret në akullore në proces të ftohtë. Pra përdoret për te rritur yndyrnat në përzierje.
  • Pamec E: ka të njëjtat cilesi si panmec f, por ky përmirësues përdoret në proces të ngrohtë, 100gr pana - 50gr pamec. Kryesisht keto përmirësues përdoren 20-50gr. Funksionet kryesore jane : rritjen e % së lendes se thatë totale dhe rritjen e volumit të akullores.
  • Somix: Është glukozë pluhur,përdoret vetem nese akulloria shkrihet shpejto. Ky përmirësues eviton shkrirjen dhe ul ëmbëlsinë e akullores. përdoret ne masën 20-50gr.
  • Sofice: gjithashtu është sheqer , dekstrozë në formë pluhuri, e cila ndikon në zbutjen e strukturës së akullores dhe i jep më shumë volum asaj. Pra : nëse akullorja eshte e forte ne strukturë atherë duhet te përdorim sofice. Në receta duhet të shtohen 3 lloje sheqernash si sakarozë, dekstrozë dhe glukozë. Sakarozë duhet të jetë në nivelin e 70% ndërsa sheqernat e tjera në nivelin e 30%. 
  • Mec Plus: është emulsifikator (velex),fryrës, i cili në bazat e qumështit perdoret në të ngrohtë. Në përzierje me pasta frute përdoret në të ftohtë(sorbeto). Jep volum, përmirëson strukturën dhe përdoret ne raportin 10gr për 1000gr qumësht.
  • Mec Fibra Plus: është perbërje fibrash e cila shtohet në sorbeto. Ky përmirësues përdoret per te rritur lëndën e thatë ne recetë.
  • Mec Fruta Plus: ky përmirësues përdoret për të rritur lenden e thate, pa ndryshuar elementët e tjerë. Përdoret ne masën 20-50gr
  • Protomec: përbëhet nga proteinat e qumështit shume te kushtueshme. Ndikon ne rregullimin e strukturës dhe volumin e akullores.Përdoret në masën 20-40gr.
  • Emulstab: është e ngjashme me neutralinën , por në të ndodhet edhe emulsifikante.              Per sa i perket emulsifikantëve duhet te kemi parasysh se nëse nuk i përdorim, akulloria duhet te konsumohet brënda ditës, sepse nëse i lëmë më tepër ajo fillon te shkrije dhe volumi të bjerë. Përdoret 5gr për 1000gr qumësht.

Page 2 of 3